Tejszínes-csokis csiga
Hozzávalók
cukor | 45 gramm |
---|---|
kakaó | 4 evőkanál |
liszt | 400 gramm |
Ráma | 55 gramm |
tej | 2.5 dl |
tojássárgája | 2 darab |
élesztő | 50 gramm |
só | 1 csipetnyi |
porcukor | 140 gramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Főzőtejszín | 2 dl |
tojás a kenéshez | 1 darab |
Desszertek: Tejszínes-csokis csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához 400 g lisztet a két tojássárgával, a 40 g Ramával, a 40g cukorral és a sóval elkeverjük, majd amikor az élesztő megkelt, beleöntjük a tálba és jól kidolgozzuk a tésztát. Addig gyúrjuk amíg el nem válik az edény falától, majd hagyjuk kelni 45 percig. Addig elkészítjük krémet.
A krémhez a 140 g porcukrot, valamint a vaníliás cukrot habosra keverjük a 150 g Ramával, majd mikor jól eldolgoztuk, hozzáadjuk a 4 evőkanál kakaóport. Ha megkelt a tészta kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Szorosan feltekerjük és nagyjából 19-20 részre osztjuk és felszeljük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és szorosan egymás mellé rakjuk a csigákat, majd megkenjük őket egy tojással. Hagyjuk kicsit dagadni úgy 10-15 percig, majd a sütőbe tesszük 20-25 percre. Amikor megpirul kívülről kivesszük és meglocsoljuk a főzőtejszínnel elkevert cukorral, majd ismét visszatesszük 10 percre. Ne ijedjünk meg, ha melléfolyik, mert a csiga a sütőben magába szívja. Akkor kész, amikor a főzőtejszínt felszívta a csiga.
Jó étvágyat hozzá.