Tejszínes-csokis csiga
Tejszínes-csokis csiga
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 45 gramm
  • kakaó - 4 evőkanál
  • liszt - 400 gramm
  • Ráma - 55 gramm
  • tej - 2.5 dl
  • tojássárgája - 2 darab
  • élesztő - 50 gramm
  • só - 1 csipetnyi
  • porcukor - 140 gramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • tojás a kenéshez - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához 400 g lisztet a két tojássárgával, a 40 g Ramával, a 40g cukorral és a sóval elkeverjük, majd amikor az élesztő megkelt, beleöntjük a tálba és jól kidolgozzuk a tésztát. Addig gyúrjuk amíg el nem válik az edény falától, majd hagyjuk kelni 45 percig. Addig elkészítjük krémet.
  2. A krémhez a 140 g porcukrot, valamint a vaníliás cukrot habosra keverjük a 150 g Ramával, majd mikor jól eldolgoztuk, hozzáadjuk a 4 evőkanál kakaóport. Ha megkelt a tészta kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Szorosan feltekerjük és nagyjából 19-20 részre osztjuk és felszeljük.
  3. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és szorosan egymás mellé rakjuk a csigákat, majd megkenjük őket egy tojással. Hagyjuk kicsit dagadni úgy 10-15 percig, majd a sütőbe tesszük 20-25 percre. Amikor megpirul kívülről kivesszük és meglocsoljuk a főzőtejszínnel elkevert cukorral, majd ismét visszatesszük 10 percre. Ne ijedjünk meg, ha melléfolyik, mert a csiga a sütőben magába szívja. Akkor kész, amikor a főzőtejszínt felszívta a csiga. Jó étvágyat hozzá.