Tejszínes, csokis-diós kocka
Hozzávalók
A töltelékhez
főzős csokoládés pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
kristálycukor | 15 dekagramm | |
tojásfehérje | 6 darab | |
tejföl | 3 dl | |
rum | 0.5 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
cukrozatlan kakaópor | 2 evőkanál | |
darált háztartási keksz | 10 dekagramm | |
darát dió | 20 dekagramm | |
csokoládé (rumos-kakaós szeletet használtam) | 25 dekagramm | |
baracklekvár | 10 evőkanál |
A tejszínes krémhez
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
kristálycukor | 12 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag |
A csokoládémázhoz
tortabevonó (én 20 dkg joghurtos epres csokival vontam be) | 20 dekagramm |
---|
A tésztához
finomliszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
tojássárgája | 6 darab | |
Ráma | 22.5 dekagramm | |
kristálycukor | 18 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag |
A tepsi kikenéséhez
liszt | 1 darab | |
---|---|---|
Ráma | 1 darab |
Desszertek: Tejszínes, csokis-diós kocka a sok
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba-hőmérsékletű Ramával elmorzsoljuk, majd a tojássárgával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk és baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszába és a lekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig sütjük. A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt tejszínes masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is. Nagyon finom süti.