Feltöltve:

Tejszínes epertorta

access_alarm 160
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

eper1 adag
babapiskóta1 darab

A piskótához

piskótakarika1 darab

A tejszínkrémhez

eper (friss)250 gramm
porcukor85 gramm
likőr (Triple Sec)3 evőkanál
vaníliarúd (belseje)1 darab
citrom leve0.5 darab
habtejszín500 milliliter
lapzselatin10 gramm

Desszertek: Tejszínes epertorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Először előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. A lapzselatinra vizet öntünk.

2. lépés

A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük.

3. lépés

Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a Tiple Sec likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk, aztán félretesszük.

4. lépés

A tejszínhabot egy nagy kézi üstben kemény habbá verjük. Egy habkártányi habot az epres alaphoz adunk, és lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet tegyük a hűtőbe.

5. lépés

A lapzselatinról leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük. Folyamatos kevergetés mellett a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk. Kb. 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!

6. lépés

Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!

7. lépés

Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém.

8. lépés

A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két-három órára hűtőbe tesszük a tortát.

9. lépés

Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.

10. lépés

A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 320"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem