Feltöltve:

Tejszínes epertorta

160
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

eper1 adag
babapiskóta1 darab

A piskótához

piskótakarika1 darab

A tejszínkrémhez

eper (friss)250 gramm
porcukor85 gramm
likőr (Triple Sec)3 evőkanál
vaníliarúd (belseje)1 darab
citrom leve0.5 darab
habtejszín500 milliliter
lapzselatin10 gramm

Desszertek: Tejszínes epertorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Először előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. A lapzselatinra vizet öntünk.

2

A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük.

3

Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a Tiple Sec likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk, aztán félretesszük.

4

A tejszínhabot egy nagy kézi üstben kemény habbá verjük. Egy habkártányi habot az epres alaphoz adunk, és lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet tegyük a hűtőbe.

5

A lapzselatinról leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük. Folyamatos kevergetés mellett a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk. Kb. 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!

6

Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!

7

Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém.

8

A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két-három órára hűtőbe tesszük a tortát.

9

Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.

10

A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem