Feltöltve:

Szabó Zsófi & Papp Gergő tejszínes epres fánkja

access_alarm 75
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tésztához

víz1,5 dl
Rama Vajas Íz15 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor2 csipetnyi
Liszt15 dekagramm
Tojás6 darab

A töltelékhez

friss, vagy mirelit eper30 dekagramm
kristálycukor7 dekagramm
tej1 dl
keményítő4 dekagramm
habtejszín0,5 liter
porcukor5 dekagramm
forró víz0,6 dl
zselatin1 dekagramm

A díszítéshez

porcukorízlés szerint adag
Friss eperízlés szerint adag
friss mentalevélízlés szerint adag

Sütéshez

Sütési idő 45 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Szabó Zsófi és Papp Gergő párosa szó szerint berobbant a Süti Challenge konyhájába. Még ha olykor kellemetlen szájperceket is okoztak nekik András szívatásai, a páros töretlen lelkesedéssel haladt lépésről-lépésre. Gergőnek az epizód nagy részében elképzelése sem volt róla, hogy mit is készítenek, de ne aggódjatok, nektek csatoltunk képet, hogy véletlenül se járjatok így.

Elkészítés

1. lépés

Kapcsoljuk be a sütőt 230 fokra.
Az edénybe kikészített vizet a Rama Vajas Ízzel, a cukorral és a sóval felforraljuk.

2. lépés

Belekeverjük egy fakanállal a lisztet és folyamatosan, intenzíven keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap enyhén szürke színű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor a tűzhelyről levéve, a tésztaalapot átöntjük egy üvegtálba, majd kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat.

3. lépés

A tésztát nyomózsákba tesszük és csillagcsővel hosszúkás formákat formázunk a Rama Vajas Ízzel, kikent tepsin. A fánkokat előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10-15 percig, majd miután megnőttek, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre pirítjuk őket.

4. lépés

A tejet és a keményítőt keverjük össze. A krémhez az epret kiolvasztjuk a mikró olvasztó fokozatán, majd az eper levével, a kristálycukorral, valamint az előzetesen kikevert tej-keményítő keverékével összefőzzük, ezután átöntjük egy üvegtálba lehűlni.

5. lépés

Engedjünk vizet a vízforralóba. Forraljuk fel és 0,6dl forró vizet a zselatinnal keverjük el egy csészében. A kihűlt epres pépet a tejszínhabbal és a langyos zselatinos oldattal összekeverjük. (A kép alapján töltjük és díszítjük a fánkokat.)

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem