Szabó Zsófi & Papp Gergő tejszínes epres fánkja
  • timer75 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • víz - 1,5 dl
    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • Só - 1 csipetnyi
    • kristálycukor - 2 csipetnyi
    • Liszt - 15 dekagramm
    • Tojás - 6 darab

    A töltelékhez

    • friss, vagy mirelit eper - 30 dekagramm
    • kristálycukor - 7 dekagramm
    • tej - 1 dl
    • keményítő - 4 dekagramm
    • habtejszín - liter
    • porcukor - 5 dekagramm
    • forró víz - dl
    • zselatin - 1 dekagramm

    A díszítéshez

    • porcukor - adag
    • Friss eper - adag
    • friss mentalevél - adag

    Elkészítés:

    1. Kapcsoljuk be a sütőt 230 fokra. Az edénybe kikészített vizet a Rama Vajas Ízzel, a cukorral és a sóval felforraljuk.
    2. Belekeverjük egy fakanállal a lisztet és folyamatosan, intenzíven keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap enyhén szürke színű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor a tűzhelyről levéve, a tésztaalapot átöntjük egy üvegtálba, majd kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat.
    3. A tésztát nyomózsákba tesszük és csillagcsővel hosszúkás formákat formázunk a Rama Vajas Ízzel, kikent tepsin. A fánkokat előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10-15 percig, majd miután megnőttek, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre pirítjuk őket.
    4. A tejet és a keményítőt keverjük össze. A krémhez az epret kiolvasztjuk a mikró olvasztó fokozatán, majd az eper levével, a kristálycukorral, valamint az előzetesen kikevert tej-keményítő keverékével összefőzzük, ezután átöntjük egy üvegtálba lehűlni.
    5. Engedjünk vizet a vízforralóba. Forraljuk fel és 0,6dl forró vizet a zselatinnal keverjük el egy csészében. A kihűlt epres pépet a tejszínhabbal és a langyos zselatinos oldattal összekeverjük. (A kép alapján töltjük és díszítjük a fánkokat.)

    Sütéshez