Feltöltve:

Tejszínes, epres palacsinta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

palacsinta10 darab

krem

tejszínhab30 dekagramm
víz15 cl
pudingpor2 dekagramm
citrom leve0.5 darab
cukor5 dekagramm
eper15 dekagramm

Desszertek: Tejszínes, epres palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A pudingport tűzálló edényben kevés hideg vízzel simára keverjük. A fennmaradt vízben felforraljuk a megmosott, összetört, cukorral és kis citromlével ízesített epret. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a simára kevert pudingporhoz. Gőz fölött, vagy egész lassú tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Kihűlés után a krémet a felvert tejszínhabbal fellazítjuk, és a palacsintákat megkenjük vele. A megmosott, felezett epreket rászórjuk a krémre, és feltekerjük a palacsintákat, majd tálakra rakjuk, és porcukrozva kínáljuk őket.

Hozzászólások