Feltöltve:

Tejszínes gesztenyebomba

100
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor2 evőkanál
gesztenyemassza50 dekagramm
tejszín3 dl
zselatin1 evőkanál
mazsola5 dekagramm
rum5 cl
kör alakú piskótalap1 darab
tortabevonó csoki10 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Desszertek: Tejszínes gesztenyebomba a sok

Elkészítés

1

Egy gömbölyű jénai vagy üvegtálat kibélelünk alufóliával. Átgyúrjuk a gesztenyemasszát és rányomkodjuk az alufóliával bélelt tálra. Egy keverőtálba tesszük a rumba áztatott mazsolát és a 2 evőkanál porcukrot. A tejszínt félig felverjük és hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, majd tovább verjük. Ha kész, ezt is beletöltjük a tálba. 20 perc múlva, amikor megszilárdult, a tetejére tesszük a méretre vágott piskótát és hűtőbe tesszük másnapig. Óvatosan kiborítjuk, alulra kerül a piskóta, majd óvatosan levesszük róla az alufóliát és leöntjük olvasztott tortabevonóval, végül visszatesszük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel tortaszerűen szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem