Tejszínes gesztenyebomba
Desszertek: Tejszínes gesztenyebomba a sok
Elkészítés
1
Egy gömbölyű jénai vagy üvegtálat kibélelünk alufóliával. Átgyúrjuk a gesztenyemasszát és rányomkodjuk az alufóliával bélelt tálra. Egy keverőtálba tesszük a rumba áztatott mazsolát és a 2 evőkanál porcukrot. A tejszínt félig felverjük és hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, majd tovább verjük. Ha kész, ezt is beletöltjük a tálba. 20 perc múlva, amikor megszilárdult, a tetejére tesszük a méretre vágott piskótát és hűtőbe tesszük másnapig. Óvatosan kiborítjuk, alulra kerül a piskóta, majd óvatosan levesszük róla az alufóliát és leöntjük olvasztott tortabevonóval, végül visszatesszük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel tortaszerűen szeleteljük.