Tejszínes-gesztenyés
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
krem
vaníliás pudingpor | 5 csomag |
---|---|
tej | 1.5 liter |
+ 3 evőkanál cukor | 15 dekagramm |
babapiskóta | 1 csomag |
tej a babapiskóta áztatásához | 2 dl |
rum | 1 kevés |
növényi habtejszín | 0.5 liter |
habfixáló (elhagyható) | 1 csomag |
Tészta
gesztenyemassza | 1 csomag |
---|---|
darált keksz + valamennyi keksz a tepsi szórásához | 30 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Tejszínes-gesztenyés a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tepsi alját megszórjuk darált keksszel és rányomkodjuk a masszát.
2
A krémhez az 5 csomag vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 1,5 liter tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 25 dkg Ramát és a 15 dkg cukrot. A fele krémet a gesztenyemasszára tesszük.
3
1 cs babapiskótát a rumos-langyos tejbe beleforgatjuk, (nem eláztatjuk), majd a krémre rakjuk szellősen, egymás mellé és a krém másik felével beborítjuk.
4
A 1/2 literes növényi tejszínhabot és a habfixálót felverjük, (ne legyen túl kemény a hab), majd ezt az egészre rátesszük.