Tejszínes gesztenyetorta
Tejszínes gesztenyetorta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • közepes méretű tojás - 6 darab
    • átszitált liszt - 100 gramm
    • kakaópor - 2 dekagramm
    • kristálycukor - 120 gramm
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • tejszín - 3 dl
    • gesztenyemassza - 200 gramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • rumaroma - 1 darab
    • kakaópor - 1 teáskanál

    Díszítés

    • gesztenyemassza - 50 gramm
    • étcsoki, vagy tejcsoki - 50 gramm
    • olaj, vagy Rama - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat és tovább verjük. Ha ez megvan, akkor apránként keverjük hozzá a lisztet, amihez hozzáadtuk a kakaóport és a sütőport, végül egyneművé keverjük ügyelve arra, hogy ne legyenek benne lisztcsomók. Sütőpapírral bélelt 25 cm-s tortaformába öntjük, majd 30 percre sütőbe rakjuk és 180°C-on sütjük, tűpróbáig. A piskóta elkészülte után hagyjuk kihűlni, majd 2 részre vágjuk fel.
    2. A piskótát félretettük, jöhet a krém. A krémhez a gesztenyemasszát a rummal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral összekeverjük. A tejszínhabot felverjük és a gesztenyemasszát hozzákeverjük, vigyázva hogy a hab ne törjön össze. A krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótalapokon és a torta oldalán. Tejszínhabbal díszítjük.
    3. Díszítés: a torta tetejét szebbnél szebb díszítéssel lehet szebbé tenni. Én késő este készítettem ezt a gyors tortát 2 tortarendelés után, így én leegyszerűsítettem. A torta tetejére gesztenyemasszát reszeltem, majd csokoládét olvasztottam gőz fölött és rácsurgattam, végül hagytam megdermedni és 12 órára hűtőbe raktam. Nagyon finomra és gusztusosra sikerült.