Feltöltve:

Tejszínes gyerek szelet

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Csokoládés krém

víz1 evőkanál
olaj2 evőkanál
Ráma10 dekagramm
csokoládé15 dekagramm

Tejszínes krém

vaniliaaroma0.5 kávéskanál
folyékony méz1 evőkanál
zselatin, vagy 1 csomag zseléfix1 evőkanál
növényi tejszín5 dl

Bevonat

porcukor1 evőkanál
víz1 evőkanál
olaj3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Tészta (2 laphoz)

tojás6 darab
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 kávéskanál
sütőpor1 csomag
keserű kakaópor2 evőkanál
liszt6 evőkanál
meleg víz6 evőkanál
cukor6 evőkanál

Desszertek: Tejszínes gyerek szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával. A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen, majd amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát, az olajat és jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem