Tejszínes gyerek szelet
Tejszínes gyerek szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Csokoládés krém

    • víz - 1 evőkanál
    • olaj - 2 evőkanál
    • Ráma - 10 dekagramm
    • csokoládé - 15 dekagramm

    Tejszínes krém

    • vaniliaaroma - 0.5 kávéskanál
    • folyékony méz - 1 evőkanál
    • zselatin, vagy 1 csomag zseléfix - 1 evőkanál
    • növényi tejszín - 5 dl

    Bevonat

    • porcukor - 1 evőkanál
    • víz - 1 evőkanál
    • olaj - 3 evőkanál
    • Ráma - 10 dekagramm
    • étcsokoládé - 20 dekagramm

    Tészta (2 laphoz)

    • tojás - 6 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • keserű kakaópor - 2 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • meleg víz - 6 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával. A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen, majd amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát, az olajat és jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.