Tejszínes gyerek torta
Hozzávalók
Tejszínes krém
vanília aroma | 0.5 kávéskanál | |
---|---|---|
folyékony méz | 1 evőkanál | |
zselatin | 1 evőkanál | |
növényi tejszínhab | 5 dl |
Bevonat
porcukor | 1 evőkanál | |
---|---|---|
víz | 2 evőkanál | |
olaj | 3 evőkanál | |
Ráma | 10 dekagramm | |
étcsokoládé | 20 dekagramm |
Csokoládés krém
olaj | 2 evőkanál | |
---|---|---|
víz | 1 evőkanál | |
Ráma | 10 dekagramm | |
étcsokoládé | 15 dekagramm |
Piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál | |
meleg víz | 6 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál |
Desszertek: Tejszínes gyerek torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapnunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, átszitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, végül a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyelve arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük meg. Hamar sül, ellenőrizzük tűpróbával.
A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe és 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá. 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), majd amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát és az olajat. Jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé nem válik.
Ha kissé hűlt, terítsük a tejszínes rétegre, majd ismét tegyük a hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.