Feltöltve:

Tejszínes gyerek torta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tejszínes krém

vanília aroma0.5 kávéskanál
folyékony méz1 evőkanál
zselatin1 evőkanál
növényi tejszínhab5 dl

Bevonat

porcukor1 evőkanál
víz2 evőkanál
olaj3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Csokoládés krém

olaj2 evőkanál
víz1 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé15 dekagramm

Piskóta

tojás6 darab
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál
cukor6 evőkanál
meleg víz6 evőkanál
liszt6 evőkanál

Desszertek: Tejszínes gyerek torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapnunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, átszitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, végül a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

2

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyelve arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük meg. Hamar sül, ellenőrizzük tűpróbával.

3

A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe és 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

4

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá. 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk és tegyük hűtőbe.

5

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), majd amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát és az olajat. Jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé nem válik.
Ha kissé hűlt, terítsük a tejszínes rétegre, majd ismét tegyük a hűtőbe dermedni.

6

Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem