Tejszínes, gyümölcsös túrótorta
Tejszínes, gyümölcsös túrótorta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • túró - 0.5 kilogramm
    • barackbefőtt - 20 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • zselatin - 1.5 dekagramm
    • tej - 2.5 dl
    • tojássárgája - 3 darab
    • tejszín (fele a krémhez, fele a díszítéshez) - 1 liter

    Zseléhez

    • cukor - 6 dekagramm
    • tortazselé - 2 dekagramm
    • víz - 3 dl

    Díszítéshez

    • csokipasztilla - 1 adag
    • gyümölcs(ök) ízlés szerint - 0.5 kilogramm

    Piskótához

    • tojás - 6 darab
    • sütőpor - 1 kávéskanál
    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Hat tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, akkor 3-4 részre vágjuk, attól függően, kinek milyen magas lett a piskótája. A krém elkészítése: a 3 tojássárgát, a tejet, a cukrot és a zselatin felfőzzük, de nem szabad forrnia. Ha eléggé felmelegedett, akkor egy tálba öntjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a túrót, a citrom héját és a vaníliás cukrot (én szoktam egy kevés vanília aromát is tenni bele). A tejszínt habbá verjük és a felét óvatosan a túrós masszához keverjük. Ezután összeállítjuk a tortát. A lapokat megkenjük a túrós krémmel, megszórjuk vágott barackkal és egymásra rakjuk. Egy kevés krémet hagyjunk a torta bevonásához is. A tortát a hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd a tetejét ízlés szerint kirakjuk gyümölccsel és leöntjük zselével. Ha a zselé megkötött, akkor lehet tovább díszíteni tejszínhabbal, vagy csokipasztillákkal.