Tejszínes karamellszelet
Hozzávalók
közepes méretű, 8 tojásos kakaós piskóta | 1 lap |
---|
A töltelékhez
karamell ízű pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
A tetejére
növényi tejszín | 2 dl | |
---|---|---|
csokoládé | 1 kevés | |
olaj | 1 darab |
Desszertek: Tejszínes karamellszelet a sok
Elkészítés
1
Megsütjük a kakaós piskótát. Amíg hűl a piskóta, a karamell ízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk, langyosra hűtjük és a Ramát belekeverjük. A megsült piskótát kettévágjuk. Megkenjük az egyik lapot a karamellkrémmel és ráhelyezzük a másik lapot. Felverjük a tejszínt, rákenjük a tészta tetejére és gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval csíkokat húzunk rá. Egy órát állni hagyjuk, utána felszeleteljük.