Tejszínes karamelltorta
Hozzávalók
babapiskóta | 200 gramm |
---|
A krémhez
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 8 dl | |
kristálycukor | 10 evőkanál | |
Vajas íz | 10 dekagramm | |
habtejszín | 5 dl | |
Dr. Oetker Expressz zselatin fix | 2 csomag |
A piskóta mártásához
cukor | 4 evőkanál | |
---|---|---|
vaníliás | 2 csomag | |
cukor | 1 kevés | |
víz | 4 dl | |
Vajas íz | 5 dekagramm |
Desszertek: Tejszínes karamelltorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Krém: A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg. Ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet, és takarékon, lassan felolvasztjuk a karamellt. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, és a karamellás tejhez adjuk, majd állandóan kevergetve jó sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a Vajas ízt, és jól összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük. Amikor a krém már egynemű, hűtőbe tesszük.
A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vízzel összedolgozva felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a Vajas ízt, és addig kevergetjük, amíg a Vajas íz felolvad.
A tortaformát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal, és rákenjük a krém 1/4 részét, majd háromszor megismételve, a legutolsó piskótasor tetejét krémmel vonjuk be. Tetszés szerint tejszínnel, tortadarával díszítjük.