Tejszínes-kávés torta
Hozzávalók
krem
kristálycukor | 3 evőkanál | |
---|---|---|
tejszínhab | 0.5 liter | |
zselatin | 3 teáskanál | |
víz | 1.5 dl | |
tej | 3.5 dl | |
tejszínízű pudingpor | 2 csomag | |
3in1 kávépor | 1 evőkanál | |
lefőzött kávé | 1.5 dl |
Díszítés
dekorszív | 1 darab | |
---|---|---|
tortadara | 1 darab | |
tejszínhab | 1 darab |
Piskóta
tojás | 9 darab | |
---|---|---|
Ráma | 1 darab | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 9 evőkanál | |
porcukor | 9 evőkanál |
Desszertek: Tejszínes-kávés torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgához hozzátesszük a többi hozzávalót, (porcukor, liszt, sütőpor, kakaópor), majd lassan a kemény habbal összevegyítjük. Ramával kikent tortaformában három piskótát sütünk.
A lefőzött kávét, a 3in1 kávéport, a kristálycukrot és a pudingporokat a tejjel felfőzzük.
A vizet és a zselatint is felfőzzük, majd még langyosan a pudinghoz keverjük.
A tejszínhabot felverjük, egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit összedolgozzuk a pudinggal.
Az elkészült krémből is félreteszünk egy keveset a díszítéshez, a többivel betöltjük a piskótákat. Az oldalát és a tetejét is bekenjük a félretett krémmel. Az oldalát tortadarával, a tetejét a félretett tejszínhabbal és a dekorszívvel díszítjük.