Tejszínes, málnahabos kocka
Tejszínes, málnahabos kocka
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojássárgája - 7 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • víz - 13 evőkanál

    krem

    • tojásfehérje - 7 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • málna ízű pudingpor - 2 csomag
    • málnaszörp - 3 dl
    • víz - 3 dl

    Teteje

    • növényi tejszínhab - 3 dl
    • habfixáló - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tojássárgát kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25x35-ös vajazott vagy sütőmargarinozott tepsiben 180 C - on 20 percig sütjük. Amíg a tészta sül addig elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a málnaszörppel és a vízzel felfőzzük, majd még forrón összekeverjük a fehérjehabbal. A tésztára terítjük a krémet és 15 percig még sütjük. Ha kivettük a sütőből teljesen kihűtjük, aztán rátesszük a tetejére a felvert tejszínhabot. Díszítésnek dekorcukrot, vagy reszelt csokit használhatunk.