Tejszínes málnatorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 50 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
zselatin | 2 teáskanál | |
kakaópor | 1 teáskanál | |
málna | 30 dekagramm | |
tortazselé | 1 csomag | |
keksz | 25 dekagramm | |
tejszínhab | 3 dl | |
lekvár | 2 evőkanál |
Desszertek: Tejszínes málnatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Előző nap 5 dl tejföl ritka szövésű konyharuhával kibélelt szűrőbe tesszük lecsepegni, és másnapig lefedve a hűtőben hagyjuk. Ekkorra sűrű "házi krémsajt" lesz belőle. A laphoz a darált kekszet előbb elmorzsoljuk a Rama margarinnal, majd annyi lekvárral gyúrjuk össze, amennyitől összeáll.
Mivel a házi málnalekvártól elég csúnya, piszkos hatású színe lesz, tegyünk hozzá egy kiskanál kakaót, hogy legalább barna legyen. A kapcsos tortaforma aljára méretere vágott sütőpapírt teszünk, belenyomkodjuk a kekszes alapot. A krémsajtot elkeverjük a cukorral. Kevés keverés után feloldódott benne a kristálycukor is, de használható porcukor is. A zselatint elkeverjük 1 dl vízben és addig melegítjük, amíg fel nem oldódik.
A tejszínt felverjük. A zselatint elkeverjük a krémsajttal, majd hozzáadjuk a tejszínt. Elkeverjük, majd a tortaformába simítjuk. A málnát a tetejére szórjuk. A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük. Ha csak színtelen tortazselénk van, a víz egy részét málnaszörppel pótolhatjuk, cukrot pedig nem kell hozzáadni. A kész zselét a málna tetején elosztjuk, majd betesszük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek és hogy szépen összeálljon a torta.