Feltöltve:

Tejszínes mandulás szelet

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
tojás3 darab
finomliszt36 dekagramm
sütőpor1 csomag
Főzőtejszín2 dl
mandula pehely15 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Tejszínes mandulás szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a kétféle cukorral, a tejszínnel, a tojásokkal meg a sütőporral jól összekeverjük, majd Ramával kikent 20x35 centis tepsiben elsimítjuk. A mandulát 2-3 evőkanál cukorral összeforgatjuk, egyenletesen a tészta tetejére szórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk.

2

Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.

3

Közben a tetejére való Ramát és tejszínt egy lábasban, kevergetve felforraljuk. A kisült, de még forró tésztát apránként ezzel locsolgatjuk, egészen addig, amíg mindet be nem itta. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

600"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem