Tejszínes mandulás szelet
Hozzávalók
finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet | 36 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor (barna cukor is lehet) | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Főzőtejszín | 2.8 dl | |
tojás | 3 darab | |
sütőpor | 1 csomag |
A forma kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm |
---|
A tetejére
vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható) | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 2 evőkanál |
A locsoláshoz
Ráma | 12 dekagramm | |
---|---|---|
Főzőtejszín | 2.2 dl |
Desszertek: Tejszínes mandulás szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet a kétféle cukorral, a tejszínnel, a tojásokkal meg a sütőporral jól összekeverjük, majd Ramával kikent 20x35 centis tepsiben elsimítjuk. A mandulát 2-3 evőkanál cukorral összeforgatjuk, egyenletesen a tészta tetejére szórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a tetejére való Ramát és tejszínt egy lábasban, kevergetve felforraljuk. A kisült, de még forró tésztát apránként ezzel locsolgatjuk, egészen addig, amíg mindet be nem itta. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük.