Feltöltve:

Tejszínes mandulás szelet

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet36 dekagramm
kristálycukor (barna cukor is lehet)20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
Főzőtejszín2.8 dl
tojás3 darab
sütőpor1 csomag

A forma kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A tetejére

vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható)15 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál

A locsoláshoz

Ráma12 dekagramm
Főzőtejszín2.2 dl

Desszertek: Tejszínes mandulás szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a kétféle cukorral, a tejszínnel, a tojásokkal meg a sütőporral jól összekeverjük, majd Ramával kikent 20x35 centis tepsiben elsimítjuk. A mandulát 2-3 evőkanál cukorral összeforgatjuk, egyenletesen a tészta tetejére szórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a tetejére való Ramát és tejszínt egy lábasban, kevergetve felforraljuk. A kisült, de még forró tésztát apránként ezzel locsolgatjuk, egészen addig, amíg mindet be nem itta. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem