Tejszínes márványos szőlős szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaó | 2 evőkanál |
krem
tej | 6 dl | |
---|---|---|
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag | |
cukor | 4 evőkanál | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 35 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
szőlő | 1 fürt |
Teteje
tejszínhab | 3 dl | |
---|---|---|
csokoládéreszelék | 1 darab | |
szőlő | 1 pár szem |
Desszertek: Tejszínes márványos szőlős szelet a sok
Elkészítés
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral nagyon habosra verjük, a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverjük. 35x25-ös tepsibe a felét beleöntjük, a másik felébe beleszitáljuk a kakaót és összekeverjük, majd rácsorgatjuk a fehér tésztára. 180C- on 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a 4 kanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát kettévágjuk, megkenjük krémmel és a kimagozott, félbevágott szőlővel kirakjuk. Újra krémet teszünk rá és a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel.
Egy órára hűtőbe tesszük, majd a felvert tejszínhabot a tetejére simítjuk. Csokoládéreszelékkel és szőlőszemekkel díszítjük.