Feltöltve:

Tejszínes, mazsolás, diós szelet

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

mazsola15 dekagramm
rum4 evőkanál
tojás8 darab
kristálycukor30 dekagramm
víz6 evőkanál
darált dió30 dekagramm
darált háztartási keksz15 dekagramm

Tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
finomliszt1 darab

krem

tejszín7 dl
habfixáló2 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Tejszínes, mazsolás, diós szelet a sok

Elkészítés

1

A mazsolát a rummal meglocsoljuk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. A vizet és a rumos mazsolát hozzáadjuk. A diót a keksszel összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros masszába forgatjuk. Egyharmad kekszes diót rászórunk, majd egyharmad tojáshabot hozzáadunk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradékot ugyanígy adjuk hozzá. Tepsibe simítjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, utána megkenjük mogyorókrémmel. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, habfixálóval rögzítjük, (a növényi tejszínhez nem kell habfixáló, mert nem fog összeesni). A tejszínt egyenletesen a tésztára kenjük, majd betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére olvasztott csokit teszünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem