Tejszínes, mazsolás, diós szelet
Hozzávalók
mazsola | 15 dekagramm | |
---|---|---|
rum | 4 evőkanál | |
tojás | 8 darab | |
kristálycukor | 30 dekagramm | |
víz | 6 evőkanál | |
darált dió | 30 dekagramm | |
darált háztartási keksz | 15 dekagramm |
Tepsi kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm | |
---|---|---|
finomliszt | 1 darab |
krem
tejszín | 7 dl | |
---|---|---|
habfixáló | 2 csomag | |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Tejszínes, mazsolás, diós szelet a sok
Elkészítés
A mazsolát a rummal meglocsoljuk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. A vizet és a rumos mazsolát hozzáadjuk. A diót a keksszel összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros masszába forgatjuk. Egyharmad kekszes diót rászórunk, majd egyharmad tojáshabot hozzáadunk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradékot ugyanígy adjuk hozzá. Tepsibe simítjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, utána megkenjük mogyorókrémmel. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, habfixálóval rögzítjük, (a növényi tejszínhez nem kell habfixáló, mert nem fog összeesni). A tejszínt egyenletesen a tésztára kenjük, majd betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére olvasztott csokit teszünk.