Tejszínes mézes krémes
Hozzávalók
A tetejére
csokoládémáz | 1 darab |
---|
A tésztához
porcukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
méz | 2 evőkanál | |
rumaroma | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab | |
liszt | 30 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
A krémhez
tej | 1 liter | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
vaníliás cukor | 3 csomag | |
rétesliszt | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 3 darab | |
rumaroma | 0.5 üvegcse | |
Ráma | 10 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tejszín | 0.5 liter | |
zselatin | 1 evőkanál | |
víz | 0.5 dl |
Desszertek: Tejszínes mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
A porcukrot, a Ramát, a mézet, a rumaromát, a tojást és a tojássárgát gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, valamint a szódabikarbónát. 2 lapot sütünk tepsi hátán.
A tejet a vaníliás pudinggal kikeverjük, beletesszük a rumaromát, a 2 evőkanál réteslisztet, a 3 tojássárgát és az 1 csomag vaníliás cukrot. Felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát a 15 dkg cukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk.
A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral felverjük, majd ha kemény, az 1 evőkanál zselatint 0,5 dl vízben gyöngyözésig melegítjük. Ha kicsit hűl, hozzáadjuk a tejszínhez. A krémet rákenjük a lapra, erre a tejszínt, majd befedjük a másik lappal. Tetejére csokoládémázat teszünk.