Feltöltve:

Tejszínes narancsbomba

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor25 dekagramm
tojás4 darab
narancs leve, héja1 darab
forró víz4 evőkanál

A krémhez

tejszínízű pudingpor2 csomag
tej5 dl
cukor7 evőkanál
narancs leve, héja2 darab
habtejszín2 dl

Desszertek: Tejszínes narancsbomba a sok

Elkészítés

1

A pudingport a narancs levével és héjával, valamint a cukorral csomómentesre keverjük, majd a szokásos módon a tejjel sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.

2

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra felverjük, és közben felváltva, apránként hozzáadjuk a narancs levét és a forró vizet, majd a sütőporos liszttel összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
180 fokon, 35-40 percig sütjük.

3

Ha a krém kihült, a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a narancsos krémbe. A megsült tortát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
Félreteszünk pár kanál krémet, és egy kis reszelt narancshéjat a díszítéshez. A krémet habzsákba töltjük, és a torta tetejét tetszés szerint díszítjük, majd megszórjuk a reszelt narancshéjjal. Végül hűtőben hagyjuk kihülni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem