Tejszínes narancsbomba
Tejszínes narancsbomba
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • cukor - 25 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • narancs leve, héja - 1 darab
    • forró víz - 4 evőkanál

    A krémhez

    • tejszínízű pudingpor - 2 csomag
    • tej - 5 dl
    • cukor - 7 evőkanál
    • narancs leve, héja - 2 darab
    • habtejszín - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A pudingport a narancs levével és héjával, valamint a cukorral csomómentesre keverjük, majd a szokásos módon a tejjel sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
    2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra felverjük, és közben felváltva, apránként hozzáadjuk a narancs levét és a forró vizet, majd a sütőporos liszttel összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. 180 fokon, 35-40 percig sütjük.
    3. Ha a krém kihült, a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a narancsos krémbe. A megsült tortát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Félreteszünk pár kanál krémet, és egy kis reszelt narancshéjat a díszítéshez. A krémet habzsákba töltjük, és a torta tetejét tetszés szerint díszítjük, majd megszórjuk a reszelt narancshéjjal. Végül hűtőben hagyjuk kihülni.