Tejszínes sült túrótorta
Tejszínes sült túrótorta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • búzaliszt - 150 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 teáskanál
    • kristálycukor - 75 gramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tengeri só - 1 csipetnyi
    • Rama Vajas Íz - 100 gramm

    a tejszínes túrókrémhez

    • áttört tehéntúró - 750 gramm
    • kristálycukor - 150 gramm
    • citromlé - 3 evőkanál
    • Dr. Oetker étkezési keményítő - 50 gramm
    • tojás - 4 darab
    • tejszín 30%-os - 200 milliliter

    Elkészítés:

    1. A tortakarika alját és oldalát kenjük ki Rama Vajas Ízzel.
    2. A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd összegyúrjuk a vanillincukorral, sóval, kockára vágott hideg Rama Vajas Ízzel és 1 tojással. Fóliába csomagolva, kis időre hűtőbe tesszük. Onnan kivéve, lisztezett nyújtódeszkán a tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tortaforma aljára helyezzük. A maradék tésztát hengerré gyúrjuk és a tortakarika oldalára nyomkodjuk úgy, hogy kb 3 cm magas legyen. Villával megszúrkáljuk és 200ºC-on kb. 10 perc alatt elősütjük.
    3. A krémhez az áttört túrót konyhai robotgéppel elkeverjük a cukorral, citromlével, 4 tojás sárgájával és az étkezési keményítővel. Ebbe a masszába forgatjuk az előzetesen tejszínből , illetve a 4 tojásfehérjéből külön-külön felvert habot.
    4. A masszát az elősütött tortalapra öntjük és visszatesszük a 180ºC-os sütőbe (nem légkeveréses), kb. 1 órán keresztül sütjük. Ha kész, a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kb. 15 percet állni hagyjuk, majd a formából kivéve hűtjük ki teljesen. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

    Sütéshez