Tejszínes szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 70 gramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
kakaópor | 60 gramm | |
Rama Vajas Íz | 75 gramm | |
tojás | 2 darab | |
cukor | 60 gramm | |
méz | 2 evőkanál | |
Dr. Oetker vanília aroma | 1 teáskanál |
A krémhez
zselatinlap | 2 darab | |
---|---|---|
mascarpone | 125 gramm | |
méz | 3 evőkanál | |
habtejszín | 200 milliliter | |
porcukor | 1 evőkanál | |
víz | 1 evőkanál |
Sütéshez
Sütési idő | 15 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | sütőppírral bélelt sütőlemez |
Desszertek: Tejszínes szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és
egy sütőlemezre helyezzünk sütőpapírt.
A száraz hozzávalókat (lisztet, sütőport, kakaóport) keverjük össze. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, tegyük félre.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral és mézzel, majd keverjük bele az olvasztott margarint és a vanília aromát is.
Masszánkat öntsük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre 0.5-1cm vastagon, és süssük kb. 15 percen keresztül az előmelegített sütőben.
Ha kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk 2 egyenlő részre. Hűtsük ki teljesen.
A krémhez a zselatint áztassuk be hideg vízbe.
A mascarponét keverjük simára a mézzel.
A zselatint csavarjuk ki, és 1 evőkanálnyi vízben melegítsük fel.
A hideg tejszínt verjük lágy habbá a porcukorral, majd keverés közben óvatosan öntsük hozzá a felolvasztott zselatint és verjük kemény habbá.
Forgassuk össze a mézes mascarponét a tejszínhabbal.
A kihűlt tésztalapok egyikét tegyük egy tálcára. Kenjük rá a mascarponés tejszínes krémet, simítsuk egyenletesre.
A másik kakaós lapot vágjuk akkora szeletekre, ahogy tálalni szeretni süteményünk. Helyezzük az egyes szeleteket a krém tetejére (így könnyebb lesz tálaláskor szeletelni). Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.