Tejszínes szelet
Tejszínes szelet
  • timer260 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 70 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 teáskanál
    • kakaópor - 60 gramm
    • Rama Vajas Íz - 75 gramm
    • tojás - 2 darab
    • cukor - 60 gramm
    • méz - 2 evőkanál
    • Dr. Oetker vanília aroma - 1 teáskanál

    A krémhez

    • zselatinlap - 2 darab
    • mascarpone - 125 gramm
    • méz - 3 evőkanál
    • habtejszín - 200 milliliter
    • porcukor - 1 evőkanál
    • víz - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és egy sütőlemezre helyezzünk sütőpapírt.
    2. A száraz hozzávalókat (lisztet, sütőport, kakaóport) keverjük össze. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és mézzel, majd keverjük bele az olvasztott margarint és a vanília aromát is. Masszánkat öntsük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre 0.5-1cm vastagon, és süssük kb. 15 percen keresztül az előmelegített sütőben. Ha kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk 2 egyenlő részre. Hűtsük ki teljesen.
    3. A krémhez a zselatint áztassuk be hideg vízbe. A mascarponét keverjük simára a mézzel. A zselatint csavarjuk ki, és 1 evőkanálnyi vízben melegítsük fel. A hideg tejszínt verjük lágy habbá a porcukorral, majd keverés közben óvatosan öntsük hozzá a felolvasztott zselatint és verjük kemény habbá. Forgassuk össze a mézes mascarponét a tejszínhabbal.
    4. A kihűlt tésztalapok egyikét tegyük egy tálcára. Kenjük rá a mascarponés tejszínes krémet, simítsuk egyenletesre. A másik kakaós lapot vágjuk akkora szeletekre, ahogy tálalni szeretni süteményünk. Helyezzük az egyes szeleteket a krém tetejére (így könnyebb lesz tálaláskor szeletelni). Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.

    Sütéshez