Feltöltve:

Tejszínes tejkaramella torta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

babapiskóta200 gramm

A krémhez

tejszín ízű pudingpor2 csomag
tej8 dl
kristálycukor10 evőkanál
Ráma10 dekagramm
habtejszín5 dl
Dr. Oetker Expressz zselatin fix2 csomag

A piskóta mártásához

cukor4 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
kakaópor1 evőkanál
víz4 dl
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Tejszínes tejkaramella torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Krém: A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg. Ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet, és takarékon lassan felolvasztjuk a karamellt, a maradék tejben feloldjuk a pudingport, és a karamellás tejhez adjuk, majd állandóan kevergetve jó sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint, jól összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük, hogy szép egynemű legyen a krém, majd hűtőbe tesszük.

2

A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverve, vízzel felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, amíg felolvad.

3

A tortaformát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal, és rákenjük a krém 1/4 részét, majd megint bemártogatott piskóta, ismét krém, aztán megint mártott piskóta. Végül bevonjuk a krémmel. Tetszés szerint, tejszínnel és tortadarával díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem