Tejszínes torta
Hozzávalók
8 tojásos piskótalap | 1 darab |
---|
krem
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tejszín | 0.5 liter | |
vaníliarúd | 0.5 rúd |
Desszertek: Tejszínes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Sütünk egy 8 tojásos piskótát. A tojássárgát a porcukorral, a Ramával, a 2 dl tejszínnel és a vaníliával, gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A már kihűlt pépet könnyedén elkeverjük a 3 dl tejszínből vert kemény habbal. A tortalapokat 3 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel. Egy- két órára hűtőbe tesszük, teljesen lehűtjük. Torta bevonása, tetszés szerint.