Feltöltve:

Tejszínes, túrókrémes citromtorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

8 tojásos piskóta1 darab

krem

natúr joghurt, a görög joghurt a legfinomabb1 doboz
natúr krémtúró50 dekagramm
citrom kifacsart leve és reszelt héja3 darab
porcukor (kb., ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb is)15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
zselatin fix2 csomag
habtejszín3 dl

Díszítés

habtejszín2 dl

Desszertek: Tejszínes, túrókrémes citromtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Megsütjük a piskótát a tortaformában. Ha kihűlt kivesszük és félbe vágjuk. A krémhez először a joghurtot egy keverőtálba öntjük, hozzákeverjük a krémtúrót, belereszeljük a citromok héját, majd belefacsarjuk a citromok levét is. Ezután hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a végén a zselatin fixet. Ezt követően felverjük a tejszínt és óvatosan, lassan a krémhez keverjük. Az így elkészült tejszínes krémmel betöltjük a tortát, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtés után a tortát kikapcsoljuk a formából, körbekenjük a maradék krémmel, végül felverjük a 2 dl tejszínt és ezzel díszítjük. A torta tetejét díszíthetjük habrózsákkal, citromkarikákkal, kandírozott citrommal. A recept alapötletét a desszert.eu-n olvastam, azt alakítottam át és ebből lett az én tortám. Érdemes kipróbálni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem