Feltöltve:

Tejszínes, túrókrémes citromtorta

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

8 tojásos piskóta1 darab

krem

natúr joghurt, a görög joghurt a legfinomabb1 doboz
natúr krémtúró50 dekagramm
citrom kifacsart leve és reszelt héja3 darab
porcukor (kb., ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb is)15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
zselatin fix2 csomag
habtejszín3 dl

Díszítés

habtejszín2 dl

Desszertek: Tejszínes, túrókrémes citromtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Megsütjük a piskótát a tortaformában. Ha kihűlt kivesszük és félbe vágjuk. A krémhez először a joghurtot egy keverőtálba öntjük, hozzákeverjük a krémtúrót, belereszeljük a citromok héját, majd belefacsarjuk a citromok levét is. Ezután hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a végén a zselatin fixet. Ezt követően felverjük a tejszínt és óvatosan, lassan a krémhez keverjük. Az így elkészült tejszínes krémmel betöltjük a tortát, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtés után a tortát kikapcsoljuk a formából, körbekenjük a maradék krémmel, végül felverjük a 2 dl tejszínt és ezzel díszítjük. A torta tetejét díszíthetjük habrózsákkal, citromkarikákkal, kandírozott citrommal. A recept alapötletét a desszert.eu-n olvastam, azt alakítottam át és ebből lett az én tortám. Érdemes kipróbálni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem