Tejszínes, túrókrémes citromtorta
Hozzávalók
Tészta
8 tojásos piskóta | 1 darab |
---|
krem
natúr joghurt, a görög joghurt a legfinomabb | 1 doboz | |
---|---|---|
natúr krémtúró | 50 dekagramm | |
citrom kifacsart leve és reszelt héja | 3 darab | |
porcukor (kb., ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb is) | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
zselatin fix | 2 csomag | |
habtejszín | 3 dl |
Díszítés
habtejszín | 2 dl |
---|
Desszertek: Tejszínes, túrókrémes citromtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Megsütjük a piskótát a tortaformában. Ha kihűlt kivesszük és félbe vágjuk. A krémhez először a joghurtot egy keverőtálba öntjük, hozzákeverjük a krémtúrót, belereszeljük a citromok héját, majd belefacsarjuk a citromok levét is. Ezután hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a végén a zselatin fixet. Ezt követően felverjük a tejszínt és óvatosan, lassan a krémhez keverjük. Az így elkészült tejszínes krémmel betöltjük a tortát, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtés után a tortát kikapcsoljuk a formából, körbekenjük a maradék krémmel, végül felverjük a 2 dl tejszínt és ezzel díszítjük. A torta tetejét díszíthetjük habrózsákkal, citromkarikákkal, kandírozott citrommal. A recept alapötletét a desszert.eu-n olvastam, azt alakítottam át és ebből lett az én tortám. Érdemes kipróbálni.