Tejszínes, túrós citromtorta
Desszertek: Tejszínes, túrós citromtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ha elkészült, a tojássárgával elkeverjük az 1/3-ad részét. A többit óvatosan adagoljuk és keverjük hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Tortakarikába tesszük és 180 fokon fél óra alatt készre sütjük.
2
A piskótát a kihűlése után három részre vágjuk.
3
A tejszínhabot felverjük, a túrót áttörjük és a tejszínhez adagoljuk. Belerakjuk a citrom levét, héját és az aromát.
4
Végül betöltjük a tortát. 1 órát dermesztjük hűtőben, majd
díszítjük.