Feltöltve:

Tejszínes, túrós citromtorta

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál

Krémhez

habtejszín1 liter
túró50 dekagramm
citrom leve és héja1 darab
citromaroma1 kevés

Desszertek: Tejszínes, túrós citromtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ha elkészült, a tojássárgával elkeverjük az 1/3-ad részét. A többit óvatosan adagoljuk és keverjük hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Tortakarikába tesszük és 180 fokon fél óra alatt készre sütjük.

2. lépés

A piskótát a kihűlése után három részre vágjuk.

3. lépés

A tejszínhabot felverjük, a túrót áttörjük és a tejszínhez adagoljuk. Belerakjuk a citrom levét, héját és az aromát.

4. lépés

Végül betöltjük a tortát. 1 órát dermesztjük hűtőben, majd
díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem