Tejszínes, túrós torta
Hozzávalók
Piskóta
tojás, | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
finom liszt | 2 evőkanál | |
rétesliszt | 2 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
tehéntúró | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
növényi tejszín | 0.5 liter | |
porcukor (ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb) | 6 evőkanál | |
sárgabarack (kell belőle a díszítéshez is) | 40 dekagramm |
Desszertek: Tejszínes, túrós torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához a tojások sárgáját és a fehérjét szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem. Belekeverem a 6 kanál cukrot és szintén addig keverem a robotgéppel amíg a hab kemény nem lesz. A lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojásos habba. A tortaforma alját sütőpapírral kibélelem és beleöntöm a piskótatésztát. 180 fokon 30 percig sütöm, kb, majd a piskótát kettévágom és kihűtöm.
A krémhez a túrót krumplinyomón áttöröm. A tejszínt keményre felverem, majd belekeverem a porcukrot és a túrót. A sárgabarack lehet friss, vagy konzerv is. Ízlés szerinti mennyiséget felkockázok belőle és a krémbe óvatosan, fakanállal beleforgatom.
A piskóta mindkét lapját vékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd megkenem sárgabaracklekvárral. Azért jó megszórni morzsával, hogy a lekvár ne áztassa át a piskótát.
Megtöltöm a piskótát a krémmel, majd ráborítom a tetejét. Kívülről szintén ezzel a krémmel vonom be. A maradék lekvárt beletöltöm egy kis nejlonzacskóba, sarkába egy pici lyukat vágok, majd a torta tetejére a képen látható módon rácsokat húzok. A maradék barackot felszeletelem és körberakom vele a torta szélét. Ha még maradt krém, azt is felhasználom a díszítéshez.