Tejszínes túrótorta
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 8 csapott mokkáskanál | |
tojás | 3 darab | |
szódapor | 1 evőkanál | |
olaj | 2 evőkanál |
Krémhez
porcukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
doboz tejföl | 1 kis | |
tejszín | 2 dl | |
túró | 40 dekagramm | |
baracklekvár | 5 evőkanál | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
Tetejére
tortabevonó | 1 tábla |
---|
Desszertek: Tejszínes túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Elkeverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk az olajat. Összekeverjük a lisztet a kakaóval és a szódaporral, majd beledolgozzuk a tojásos masszát. Az elkészült tésztát tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük lekvárral. Kikeverjük a túrót a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és héjával, majd óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. Rákenjük a piskótára, majd betesszük a hűtőbe. A tortabevonót kis olajjal a mikróban pár másodperc alatt felolvasztjuk és rákenjük a sütinkre.