Tejszínhab torta
Tejszínhab torta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • liszt - 6 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • vaníliás krémpudingpor - 1 csomag
    • növényi tejszínhab - 4 dl

    Elkészítés:

    1. Tészta: verjük fel a tojásfehérjét, majd egy másik tálban a tojássárgát és a cukrot. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a kettőt összekeverjük egy kanállal, vagy fakanállal, végül Ramával kikent, lisztezett tortaformában megsütjük.
    2. A krémhez verjük fel a tejszínt és a pudingport.
    3. Összeállítás: a kisült piskótatortát kettévágjuk vízszintesen, majd megkenjük krémmel. Ebbe gyümölcsöt is tehetünk pl.: barackbefőttet.
    4. A tetejére tehetünk kakaóport, csokimázat, vagy tortadarát.