Tejszínhabos-csokoládés gyerekszelet
Hozzávalók
cukor | 16 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 3 dekagramm | |
liszt | 16 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
víz | 3 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
növényi tejszín | 5 dl |
---|
Máz
tej | 1.5 dl | |
---|---|---|
étcsoki | 30 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm |
Desszertek: Tejszínhabos-csokoládés gyerekszelet a sok
Elkészítés
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük. A tojássárgát, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A habhoz adjuk a tojássárga masszát, a liszttel elkevert sütőport és a kakaót, majd az egészet összekeverjük. Ramával kikent, lisztezett tepsiben sütjük és ha kihűlt kettévágjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük. A mázhoz a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a Ramát és a csokoládét, majd sűrűre főzzük. Összeállítjuk a sütit. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a máz harmadát, majd a krém másik fele következik, végül a piskóta felső része. A tetejére öntjük a máz maradékát és hűtőbe tesszük.