Tejszinhabos grillázs szelet
Desszertek: Tejszinhabos grillázs szelet a sok
Elkészítés
A piskótát a legnagyobb (40x34-es) sütőpapírossal bélelt tepsiben megsütöttem. Amikor kihűlt, 3 egyenlő lapra vágtam.
A 10 dkg porcukrot egy kis edénybe tettem, és felolvasztottam. Az olvadt forró cukrot két lapra kanállal ráfolyattam, a harmadik lapra nem tettem, mert az lett a felső lap.
A tejszínt 2 kanál porcukorral habbá vertem.
A másik 10 dkg porcukrot is felolvasztottam, és beletettem a darált diót, majd egy-két pillanat múlva a margarinnal lekent márványlapra kiöntöttem, kihűtöttem és összetörtem.
Az összetört grillázst a felvert tejszínhab 2/3-ába belekevertem, és a cukros lapokat megkentem. Rátettem a harmadik lapot, amit tejszínnel bevontam. Az egyharmad tejszínbe málnaszörpöt tettem, és ezzel színeztem. A tetejét málnaszemekkel díszítettem.
Nagy sikere volt, finom sütemény.
A grillázs nagyon finom benne a málnaszemekkel csodás ízt ad.