Tejszinhabos grillázs szelet
Tejszinhabos grillázs szelet
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 4 tojásos piskóta - 1 darab

A krémhez

  • porcukor - 10 dekagramm
  • darált dió - 7 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • málna - 20 dekagramm
  • tejszín - 4 dl

Elkészítés:

  1. A piskótát a legnagyobb (40x34-es) sütőpapírossal bélelt tepsiben megsütöttem. Amikor kihűlt, 3 egyenlő lapra vágtam.
  2. A 10 dkg porcukrot egy kis edénybe tettem, és felolvasztottam. Az olvadt forró cukrot két lapra kanállal ráfolyattam, a harmadik lapra nem tettem, mert az lett a felső lap.
  3. A tejszínt 2 kanál porcukorral habbá vertem. A másik 10 dkg porcukrot is felolvasztottam, és beletettem a darált diót, majd egy-két pillanat múlva a margarinnal lekent márványlapra kiöntöttem, kihűtöttem és összetörtem.
  4. Az összetört grillázst a felvert tejszínhab 2/3-ába belekevertem, és a cukros lapokat megkentem. Rátettem a harmadik lapot, amit tejszínnel bevontam. Az egyharmad tejszínbe málnaszörpöt tettem, és ezzel színeztem. A tetejét málnaszemekkel díszítettem. Nagy sikere volt, finom sütemény. A grillázs nagyon finom benne a málnaszemekkel csodás ízt ad.