Tejszínkrémes-mandulás charlotte
Hozzávalók
zselatinlap | 4 darab | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
tejszínes krémsajt | 50 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
őrölt mandula | 10 dekagramm | |
vegyes aszalt gyümölcs | 25 dekagramm | |
babapiskóta | 24 darab | |
gránátalmaszörp | 2 evőkanál |
A mázhoz
étcsokoládé | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 4 evőkanál |
Desszertek: Tejszínkrémes-mandulás charlotte a sok Charlotte recept közül.
Elkészítés
A charlottehoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk.
A tejszínes krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott Ramát, a cukrot, és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A babapiskótákat kettétörjük.
A gránátalmaszörpöt és 3 evőkanál vizet összekeverünk. Pár pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. A kikent forma falát körben kirakjuk a babapiskótákkal, belesimítjuk a tejszínkrémet, piskótaréteggel befedjük, és addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére piskótát teszünk. Folpackkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk.
A mázhoz a csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá.