Feltöltve:

Tejszínkrémes-mandulás charlotte

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

zselatinlap4 darab
Ráma5 dekagramm
tejszínes krémsajt50 dekagramm
cukor15 dekagramm
őrölt mandula10 dekagramm
vegyes aszalt gyümölcs25 dekagramm
babapiskóta24 darab
gránátalmaszörp2 evőkanál

A mázhoz

étcsokoládé20 dekagramm
tejszín4 evőkanál

Desszertek: Tejszínkrémes-mandulás charlotte a sok Charlotte recept közül.

Elkészítés

1

A charlottehoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk.

2

A tejszínes krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott Ramát, a cukrot, és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A babapiskótákat kettétörjük.

3

A gránátalmaszörpöt és 3 evőkanál vizet összekeverünk. Pár pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. A kikent forma falát körben kirakjuk a babapiskótákkal, belesimítjuk a tejszínkrémet, piskótaréteggel befedjük, és addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

4

A tetejére piskótát teszünk. Folpackkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk.

5

A mázhoz a csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem