Feltöltve:

Tekerős fánk

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

puding vagy ízlés szerint lekvár1 csomag

Tészta

porcukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej0.5 liter
tojássárgája2 darab
élesztő2.5 dekagramm
1 csipetnyi
fahéjas porcukor1 kevés
olaj a sütéshez1 liter

Desszertek: Tekerős fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt kevés tejben kis cukorral megfuttatjuk. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Annyi tejet teszünk bele, hogy lágy tésztát kapjunk. Duplájára kell keleszteni meleg helyen párnával letakarva.

2. lépés

Ha megkelt, gyúrótáblára kiöntjük, 1 cm vastagra kinyújtjuk és kockákra vágjuk.

3. lépés

Most itt jön képbe az, amivel csináljuk. Mi tekerőnek neveztük el. Ez egy acélmenetes cső, amire rátesszük a tésztát, a nyele fából van. A képen látható, hogy néz ki.

4. lépés

Keresztbe illesztjük rá a tésztára. Ráhajtjuk mindkét oldalról és hogy ne essen le róla, rátekerünk kettőt a csőhöz rögzített madzaggal. Még szép formája is lesz. Vigyázzunk, ne legyen túl szoros, mert akkor nehezen csúszik le a csőröl.

5. lépés

Innentől kezdve nincs más dolgunk mint forró olajba aranybarnára kisütni, majd fahéjas porcukorba forgatni.

6. lépés

Ha ez mind megvan, utána töltsük ízlés szerint, lekvárral, pudinggal, stb. Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem