Feltöltve:

Tekerős fánk

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

puding vagy ízlés szerint lekvár1 csomag

Tészta

porcukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej0.5 liter
tojássárgája2 darab
élesztő2.5 dekagramm
1 csipetnyi
fahéjas porcukor1 kevés
olaj a sütéshez1 liter

Desszertek: Tekerős fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt kevés tejben kis cukorral megfuttatjuk. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Annyi tejet teszünk bele, hogy lágy tésztát kapjunk. Duplájára kell keleszteni meleg helyen párnával letakarva.

2

Ha megkelt, gyúrótáblára kiöntjük, 1 cm vastagra kinyújtjuk és kockákra vágjuk.

3

Most itt jön képbe az, amivel csináljuk. Mi tekerőnek neveztük el. Ez egy acélmenetes cső, amire rátesszük a tésztát, a nyele fából van. A képen látható, hogy néz ki.

4

Keresztbe illesztjük rá a tésztára. Ráhajtjuk mindkét oldalról és hogy ne essen le róla, rátekerünk kettőt a csőhöz rögzített madzaggal. Még szép formája is lesz. Vigyázzunk, ne legyen túl szoros, mert akkor nehezen csúszik le a csőröl.

5

Innentől kezdve nincs más dolgunk mint forró olajba aranybarnára kisütni, majd fahéjas porcukorba forgatni.

6

Ha ez mind megvan, utána töltsük ízlés szerint, lekvárral, pudinggal, stb. Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem