Tekert kakaós kalács
Hozzávalók
liszt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
élesztő | 3 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
olvasztott Rama | 8 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
tej | 9 dl |
A kalács lekenéséhez
tojássárgája | 1 darab |
---|
A kalács locsolásához
tej | 0.5 dl | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Tekert kakaós kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, majd háromszorosára kelesztjük és 4 db-ba vágjuk. 4 db cipót formálunk. 2 cipót kakaóporral ízesítünk, jól beledolgozunk 1-1 ek. kakaóport. A fehér tésztát kisodorjuk 25x39 cm-es méretű tepsi nagyságúra, lekvárral lekenjük vékonyan, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik 2 cipóval is így járunk el és még fél órát kelesztjük. Tojássárgával lekenjük, melybe 1 mokkáskanál cukrot keverünk. Lassú tűznél megsütjük. A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép foszlós.