Tenger hullámai szelet
Hozzávalók
Ráma | 50 dekagramm | |
---|---|---|
+ 3 evőkanál cukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás | 6 darab | |
liszt | 35 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
meggy | 45 dekagramm | |
kakaópor | 5 dekagramm | |
tejszín | 3 evőkanál | |
vaníliás pudingpor (főzős) | 1 csomag | |
tej | 5 dl | |
fehér csokoládé | 30 dekagramm | |
kókuszzsír | 7 dekagramm |
A díszítéshez
színes cukorka | 1 kevés | |
---|---|---|
marcipán | 1 adag |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 1 darab |
Desszertek: Tenger hullámai szelet a sok
Elkészítés
Robotgép segítségével Rama felét 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A massza felét Ramával kikent, liszttel meghintett 20x30 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük. Közben a pudingport 3 ek. cukorral és kb 8 ek. tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük, majd kihűtjük. A szoba-hőmérsékletű maradék Ramát kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük. Forró vízfürdőn a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral (olajjal is jó) együtt megolvasztjuk és 30 percnyi hűlés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele és szilárdulásig hűtőbe állítjuk. Végül tetszés szerint díszítjük. A máz: fehér csokoládé színes cukorkákkal Ramaval felolvasztva. A világos tészta 2/3 részét tegyük a tepsibe, majd az 1/3 rész barna tésztát simítsuk rá. Fakanál nyelével húzogassunk hullámokat, így a sütink is hullámos lesz, mint a tenger, vagy a Balaton. Ezután a meggyet úgy rakjuk rá, hogy amikor szeleteljük, látszódjon a meggy is. A mázra villával cifrázzunk hullámokat. Gumicukorral díszítettem, ugyan nem tengeri állatok, de ez volt a tasakban.