Tengerész piskóta
Tengerész piskóta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 15 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • tojás - 6 darab
  • porcukor - 35 dekagramm
  • víz - 6 evőkanál
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • babapiskóta - 15 dekagramm
  • feketekávé - 6 adag
  • rum - 0.5 dl
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • tojássárgája - 3 darab
  • tejszín - 2.5 dl
  • sárgabaracklekvár - 1 kevés
  • csokiszirup - 1 adag

Elkészítés:

  1. Hat tojássárgát a porcukorral és a vízzel kikeverünk, hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét, majd a tojások fehérjét felverjük és beleforgatjuk a masszába.
  2. Kikent tepsiben kb. 180 fokon negyed órát sütjük a piskótát.
  3. Ha a piskóta kihűlt, a lapot megkenjük baracklekvárral. Ezt követően a babapiskótát rumos feketekávéban megforgatjuk és szorosan egymás mellé rakjuk.
  4. Három tojássárgát a pudinggal és a tejjel felfőzünk, közben a Ramát a cukorral kikeverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük és a babapiskótára egyenletesen felkenjük.
  5. A tejszínt felverjük és ezt is elsimítjuk a krémen. Csokiöntettel meglocsoljuk és 3-4 órát állni hagyjuk.