Feltöltve:

Tepsis csigafánk

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej1 dl
cukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
liszt50 dekagramm
tojás2 darab
Ráma5 dekagramm
rumaroma1 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
citrom leve0.5 darab
közepes alma2 darab
étolaj a kenéshez1 kevés

Desszertek: Tepsis csigafánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Az almákat megtisztítjuk és durvára reszeljük. Az élesztős tejhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, az almát a legvégére hagyjuk.

2. lépés

Rugalmas tésztát gyúrunk és 1 órát kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

3. lépés

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, (nekem még elég sok lisztet felvett), majd feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastag csíkokat vágunk belőle.

4. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal megkenjük és aranybarnára sütjük. Eperlekvárral, vagy vaníliasodóval tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem