Tepsis csigafánk
Hozzávalók
tej | 1 dl | |
---|---|---|
cukor | 2 evőkanál | |
élesztő | 2 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
Ráma | 5 dekagramm | |
rumaroma | 1 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
citrom leve | 0.5 darab | |
közepes alma | 2 darab | |
étolaj a kenéshez | 1 kevés |
Desszertek: Tepsis csigafánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Az almákat megtisztítjuk és durvára reszeljük. Az élesztős tejhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, az almát a legvégére hagyjuk.
2
Rugalmas tésztát gyúrunk és 1 órát kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
3
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, (nekem még elég sok lisztet felvett), majd feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastag csíkokat vágunk belőle.
4
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal megkenjük és aranybarnára sütjük. Eperlekvárral, vagy vaníliasodóval tálaljuk.