Feltöltve:

Tepsis csigafánk

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej1 dl
cukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
liszt50 dekagramm
tojás2 darab
Ráma5 dekagramm
rumaroma1 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
citrom leve0.5 darab
közepes alma2 darab
étolaj a kenéshez1 kevés

Desszertek: Tepsis csigafánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Az almákat megtisztítjuk és durvára reszeljük. Az élesztős tejhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, az almát a legvégére hagyjuk.

2

Rugalmas tésztát gyúrunk és 1 órát kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

3

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, (nekem még elég sok lisztet felvett), majd feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastag csíkokat vágunk belőle.

4

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal megkenjük és aranybarnára sütjük. Eperlekvárral, vagy vaníliasodóval tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem