Tepsis csigafánk
Tepsis csigafánk
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 1 dl
  • cukor - 2 evőkanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • Ráma - 5 dekagramm
  • rumaroma - 1 evőkanál
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • citrom leve - 0.5 darab
  • közepes alma - 2 darab
  • étolaj a kenéshez - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Az almákat megtisztítjuk és durvára reszeljük. Az élesztős tejhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, az almát a legvégére hagyjuk.
  2. Rugalmas tésztát gyúrunk és 1 órát kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, (nekem még elég sok lisztet felvett), majd feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastag csíkokat vágunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal megkenjük és aranybarnára sütjük. Eperlekvárral, vagy vaníliasodóval tálaljuk.