Tigris szelet
Hozzávalók
Tészta
liszt | 38 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 22 dekagramm | |
sütőpor | 3 teáskanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 6 darab | |
langyos víz | 60 milliliter | |
étolaj | 240 milliliter | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
sárga ételfesték | 1 pár csepp |
krem
mascarpone sajt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 500 milliliter | |
porcukor | 3 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
darabolt ananászkonzerv | 1 doboz | |
kekszes csokoládé | 10 dekagramm |
Desszertek: Tigris szelet a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk keverőgéppel, a kakaó és az ételfesték kivételével. Elfelezzük a masszát és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a sárga ételfestéket. Sütőpapírral bélelt tepsi közepébe teszünk kettő kanál sárga tésztát, majd arra rá kettő kanál kakaós masszát. Ezt addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy. Nem keverjük el, hagyjuk, szétfolyni. Előmelegített sütőben megsütjük.
A mascarponét összekeverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, valamint a zseléfixszel, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül az összedarabolt csokoládét és a kockákra vágott ananászt is beleforgatjuk.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel és 2-3 órára hűtőbe tesszük.