Tigris szelet
Tigris szelet
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 38 dekagramm
    • porcukor - 22 dekagramm
    • sütőpor - 3 teáskanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 6 darab
    • langyos víz - 60 milliliter
    • étolaj - 240 milliliter
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • sárga ételfesték - 1 pár csepp

    krem

    • mascarpone sajt - 25 dekagramm
    • tejszín - 500 milliliter
    • porcukor - 3 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • darabolt ananászkonzerv - 1 doboz
    • kekszes csokoládé - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk keverőgéppel, a kakaó és az ételfesték kivételével. Elfelezzük a masszát és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a sárga ételfestéket. Sütőpapírral bélelt tepsi közepébe teszünk kettő kanál sárga tésztát, majd arra rá kettő kanál kakaós masszát. Ezt addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy. Nem keverjük el, hagyjuk, szétfolyni. Előmelegített sütőben megsütjük.
    2. A mascarponét összekeverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, valamint a zseléfixszel, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül az összedarabolt csokoládét és a kockákra vágott ananászt is beleforgatjuk.
    3. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel és 2-3 órára hűtőbe tesszük.