Tiramisu ahogy én készítem
Tiramisu ahogy én készítem
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • feketekávé - 2 dl
  • mandulalikőr (amaretto) - 3 evőkanál
  • tojás - 3 darab
  • cukor - 3 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • mascarpone - 250 gramm
  • babapiskóta - 25 dekagramm
  • jó minőségű kakaópor - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A feketekávét a likőrrel kikeverjük. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
  2. Összekeverjük a tojássárgával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot.
  3. A piskóta felét a tálban sorba helyezzük, mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor likőrös kávéba mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük.
  4. Kakaóporral megszitáljuk, amit egy kis szűrő segítségével csinálunk. Fogyasztás előtt legalább 24 órát hűtőben tároljuk, majd kockára vágjuk vizes késsel.