Feltöltve:

Tiramisu-könnyű és finom

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kakaó5 dekagramm
tej3 dl
babapiskóta30 dekagramm
feketekávé2 dl
rum1 dl
vaníliás krémpor az igazi, de lehet mogyorós is2 csomag
tejszín4 dl

Desszertek: Tiramisu-könnyű és finom a sok Tiramisu recept közül.

Elkészítés

1

A 2 csomag vaníliás krémport, a 4 dl tejszínt, a fél dl rumot és 2 dl tejet egy tálba öntünk, majd habosra keverjük. Megfőzzük a feketekávét és összekeverjük a másik fél dl rummal, valamint a maradék tejjel. Ebben forgatjuk meg egy pillanatra a babapiskótákat.

2

A tészta minőségétől függ, hogy meddig kell áznia, a boltit csak éppen bele kell forgatni, nem kell átáznia. A tiramisut tehetjük tortaformába is, melyet előtte folpackkal kibélelünk, vagy egy négyszögletes üvegtálba. Én kerek üvegtálban szoktam tenni.

3

A tál aljára piskótát teszünk, arra egy réteg krém, ezt megszórjuk kakaóval, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Nekem általában 3 réteg jön össze, de arra figyeljünk, hogy a tetejére krém kerüljön.

4

Hűtőbe rakjuk 3-4 órára, én egy éjszakára szoktam, mert sokkal jobban összeérik az íze. Ha tortaformába raktuk, kiborítjuk óvatosan egy tálcára, megszórjuk kakaóval és szeleteljük.

5

Ha üvegtálba raktuk, ugyanúgy megszórjuk kakaóval és kanállal szedjük, mint a somlói galuskát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem